چرا ظریف به جلسه ریاست جمهوری لاریجانی و ولایتی دعوت نشد؟

[ad_1]

شارگ نوشت: چندی پیش سردبیر مشرق نیوز در توئیتی اعلام کرد که سید ابراهیم رئیسی برای رایزنی های سیاسی با علی لاریجانی، علی اکبر ولایتی، کمال خرازی و سعید جلیلی در نهاد ریاست جمهوری دیدار کرده است. وی نوشت: اخیراً به دعوت آیت‌الله رئیسی، دیداری با علی لاریجانی، کمال خرازی، سعید جلیلی و علی اکبر ولایتی در رشت‌تراپاتی بهوان برگزار شد و حاضران به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص سفر رئیس‌جمهور به روسیه پرداختند.
در زمان نگارش این گزارش، این گزارش توسط رسانه های رسمی دولتی تایید نشده است. در عین حال هیچ گونه تکذیبیه ای ارائه نشد و به نظر می رسد اصل خبر صحت داشته باشد. با این حال، جزئیات آنچه در نشست اخیر مورد بحث قرار گرفت هنوز منتشر نشده است. با این حال، اصل چنین جلسه ای ممکن است نکات مهمی داشته باشد.

گزینه پیشنهادی: کاهش بی وقفه سقوط بورس تهران

1. اول دعوتی است که رئیس جمهور از علی لاریجانی انجام داده و این دعوت صورت گرفته است، در حالی که لاریجانی اندکی قبل از تعهد برای پیگیری توافقنامه راهبردی 25 ساله ایران و چین استعفا داد تا دولت بتواند به کار خود ادامه دهد و محمد مخبر. , معاون اول . اکنون در این شرایط رئیسی از لاریجانی دعوت کرده است تا از توصیه های وی در سفر اخیرش به روسیه استفاده کند که شاید نوعی نگرش به دولت لاریجانی تلقی شود. حداقل به نظر می رسد که رئیس جمهور لاریجانی را به عنوان یک نیروی منزوی سیاسی نمی خواهد. اما این نکته نیز مبهم است; چرا که رئیسی با گفتمانی متفاوت از شعارهای دیپلماتیک افرادی چون لاریجانی و روحانی وارد عرصه انتخابات شد و وعده تغییر روابط خارجی را حداقل برای شنوندگان و حامیان خود داد. در این شرایط مشخص نیست که رئیس جمهور اگر بخواهد نظرات فردی مانند لاریجانی را در تصمیمات خود بگنجاند، می تواند اعلامیه های سیاست خارجی خود را اجرا کند یا خیر. البته شاید بتوان این نکته را به معنای ساده تری تعبیر کرد و می توان گفت دعوت لاریجانی دلداری ساده ای از سوی وی است و تفکرات وی تاثیری بر روند کار دولت در عرصه سیاسی نخواهد داشت.

2. نکته دوم ترکیب مهمانان کشیش است. به نظر می رسد رئیسی از چند دولت اخیر نمایندگان سیاست خارجی را دعوت کرده است. علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه دولت هاشمی رفسنجانی، کمال خرازی وزیر خارجه خاتمی در دوران اصلاحات، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوره احمدی نژاد بود و علی لاریجانی در دولت روحانی نبود؛ علی اکبر ولایتی وزیر خارجه دولت اصلاحات بود. اما عملکرد او در مجلس نشان داد که در عرصه خارجی با ماشین آلات سیاست خارجی روحانی، ظریف و دولت یازدهم و دوازدهم زاویه ندارد. اما در دوره احمدی نژاد دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز بود. اما به دلیل اختلافات با رئیس جمهور وقت استعفا داد. در سال 92، علی اکبر ولایتی موضوع مناقشه انتخاباتی بود که آیا لاریجانی با سولانا به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی توافقنامه امضا کرده است یا خیر. اما در داخل کارشکنی گفت: یکی از مدیران ارشد ما در نماز جمعه صحبت کرد و گفت در حال مذاکره بر سر توافق هسته ای نیستیم و بعد در مذاکره بعدی یک تلکس از ایران به لاریجانی نشان داد و گفت: ببینید رسمی.’ وی گفت: ما در حال مذاکره نیستیم. کار لاریجانی مختل شد، سیاست خارجی ما هم مختل شد، «احمدی نژاد هدف انتصاب آن مقام عالیرتبه بود، داده شد و جلیلی سولانا نتیجه بحث را فاجعه خواند.

بر اساس این گزارش، جلیلی همچنین خطاب به روسای سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که به تعهدات علی لاریجانی، دبیرکل سابق شورای عالی امنیت ملی به عنوان مذاکره کننده جدید برای برنامه هسته ای ایران پایبند نخواهند بود. با وجود چنین تناقضاتی، واضح است که تیم احمدی نژاد که جلیلی نیز بخشی از آن بود، آشکارا با دیدگاه ها و عملکرد لاریجانی مخالف بود و اکنون نقش جلیلی، به ویژه بورژوازی و FATF، حکایت از افراط گرایی دارد. تعارض ..

رئیسی در این فضا جلیلی و لاریجانی را با هم دعوت می کند و با هم صمیمی نیستند. کمال خرازی را نیز می توان نزدیک به دیدگاه های لاریجانی در حوزه سیاست خارجی دانست; یک نفر به هر حال سال ها متولی نظام اصلاحات دولت اصلاحات بود. ولایتی نیز قدرتی معتدل است و نمی توان او را نزدیک به این صحنه یا آن صحنه دانست. با این حال وی در سال 92 نیز از جلیلی انتقاد کرد و گفت: «دیپلماسی این نیست که در کشورهای دیگر سخنرانی کنیم و آنچه را که در کنفرانس مطبوعاتی اینجا گفتیم، نگوییم». بنابراین وسوسه انگیز است که رئیس جمهور که جمعی از نمایندگان دیدگاه های مختلف را در اختیار دارد، کمی در راستای اعلام دولت فراگیر قبل از انتخابات عمل کند. اما حتی اگر جلسه اخیر مربوط به او باشد، می خواهد تصمیم بگیرد; چون مجموع تفکرات لاریجانی و جلیلی عملا غیر ممکن است. به یاد داریم که علی لاریجانی در مجلس برای تصویب برجام سنگ تمام نگذاشت و در همان زمان به برجام گفته شد که سعید جلیلی پشت برخی از نمایندگان است.

3. نکته دوم دعوت از ظریف برای دیدار اخیر است. همانطور که گفته شد، این جلسه به نوعی نمایندگان فکری همه دولت ها دارد. اما عدم حضور محمدجواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه در دو دولت قبلی، نوعی مرزبندی بزرگ را نشان می‌دهد که سال‌ها پست‌های نظامی مورد انتقاد قرار می‌گرفت. اما او از لاریجانی که اکنون مقام معظم رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شده است دعوت کرده است. اما دعوت ظریف به عنوان نماینده برای تعامل با کشورهای مختلف را نپذیرفت تا هواداران خود و همفکران جلیلی را آزرده خاطر نکند. از سوی دیگر، دعوت ظریف به این نشست ممکن است مربوط به انتشار مجدد بخشی از فایل صوتی جزئی وی باشد که در آن به مدت هشت دقیقه به شدت با سیاست روسیه مخالفت می کند و می گوید روسیه در مذاکرات با ایران کارشکنی می کند.او در توئیتی تند نوشت. در مقابل ظریف نوشت: «شما آزادید بر اساس نظر فردی که دچار دندان درد، سردرد یا چیز دیگری شده است، خودتان را گمراه کنید.» افراد جدی به اظهارنظرهایی که در اثر دندان درد یا سردرد گفته می شود توجهی نمی کنند.

حضور ظریف در چنین جلساتی در آستانه سفر رئیس جمهور به روسیه که تا حدودی ضد روسی است، می تواند آثاری برای ریاست جمهوری داشته باشد و مانع از تأثیرگذاری رئیس جمهور شود. به هر دلیلی، ظریف به عنوان یکی از آگاه ترین چهره های پرونده هسته ای ایران بسیار خالی بود.

4. در پایان بیجا نیست که بگوییم رئیسی از تفکر تیزبینانه ای که راه را در برابر عرصه های بیگانه مانند جلیلی هموار کرده است منحرف شده است. او اگرچه ذاتا اصولگرا است، اما نمی توان او را مدافع گفت وگو با برجام و غرب دانست. اما به هر حال می توان گفت که هر دو طرف تلاش می کنند در ایام انتخابات و حتی در حال حاضر حد وسطی پیدا کنند. زیرا ایشان در بحث انتخابات موضع مثبت یا منفی نسبت به FATF نداشتند و نتیجه را به منافع عمومی کشور ربط دادند. از سوی دیگر جلیلی اساساً به رسمیت شناختن FATF را لغو کرد.

[ad_2]

Walker Jimenez

طرفدار تلویزیون آزاد. علاقه مندان به سفر نرد وب. گیمر. علاقه مندان به الکل ارتباط دهنده. نینجا غذا. پیشگام آبجو.

تماس با ما