ایالات متحده و وین در حال بازی یک سری کارت های سوزان در بحث هستند

[ad_1]

در رفتن سایت میدل ایست آی نیوز در گزارشی درباره آخرین تحولات برنامه هسته ای ایران اعلام کرده است که اگر نتیجه نهایی مذاکرات وین با شکست مواجه شود و آمریکا به اسرائیل اجازه دهد تا اقدام سازنده علیه ایران انجام دهد، این کار را انجام خواهد داد. یک سیلی به صورت. چالش ها و بحران هایی را برای خود ایجاد کرده است که نه آمریکا، نه کشورهای منطقه و نه حتی خود اسرائیل قابل تحمل نخواهد بود.

گزینه پیشنهادی: سایت شرط بندی انفجار تایم Enfejar time مرجع بازی انفجار بخت

خاورمیانه نوشت: مذاکرات هسته ای وین (که دولت ترامپ به طور یکجانبه در سال 2018 از آن خارج شد) با هدف احیای توافق برجام به مرحله حساسی رسیده است. در دور هشتم مذاکرات شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شکاف اصلی طرف های مذاکره هنوز به طور جدی برطرف نشده است. در این زمینه، تروئیکای اروپایی و تا حدودی آمریکا (که به طور غیرمستقیم در روند مذاکرات دخالت دارد)، خواستار توافق فوری بر اساس لغو بخشی از تحریم های ایران و تعلیق غنی سازی اورانیوم توسط ایران هستند. آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران صحبت می کند.

به گزارش فرارو، با این حال، ایرانی ها به بازپرداخت کامل توافق برجام، رفع تمامی تحریم ها، تضمینی از سوی دولت آمریکا مبنی بر عدم خروج دولت های آینده از توافق برجام مانند دولت ترامپ و نهادهای نظامی نیاز دارند. آنها با تایید تایید مخالف هستند.

در این میان، راه اندازی یک سیستم راستی آزمایی برای دستیابی به توافق، سخت ترین عامل است. از دیدگاه دولت ایران، فقدان این سیستم راستی آزمایی در عمل به بزرگترین نقص توافق برجام تبدیل شد و ایران متحمل ضررهای زیادی شد. همچنین به دولت اوباما اجازه داد تا تحریم های ایران را حفظ کند. البته لازم به ذکر است که دولت بایدن برخلاف وعده های خود مبنی بر احیای برجام، مسیری متفاوت از کمپین دولت ترامپ برای اعمال فشار حداکثری بر ایران در پیش نگذاشته و به وضوح همان مسیر را طی کرده است.

دو چالش اصلی در صورت شکست مذاکرات وین

اروپایی ها (آلمان، انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا) خاطرنشان می کنند که در صورت شکست مذاکرات وین، دو چالش بزرگ وجود خواهد داشت. اولین چالش لغو تحریم های سازمان ملل علیه ایران است. زیرا شکست مذاکرات وین به معنای فروپاشی معاهده تلقی می شود. چالش دوم، فعال کردن طرح B (طرح مذاکره جایگزین) علیه ایران است که به خرابکاری اسرائیل و اقدام نظامی تحت حمایت آمریکا علیه ایران اشاره دارد.

لازم به ذکر است که فعال‌سازی مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ماهیت ضعیفی دارد، زیرا این تحریم‌ها قبلاً به عنوان بخشی از «کمپین فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران اجرا شده‌اند و ایران بهتر می‌داند چگونه با آن مقابله کند. آنها یاد گرفته است. نباید فراموش کرد که شکست مذاکرات وین منجر به فروپاشی بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای ایران خواهد شد.

در این زمینه شاهد بودیم که ایران عملا دامنه وسیع فعالیت های نظارتی دوربین های آژانس بین المللی انرژی اتمی بر تاسیسات هسته ای ایران را که در چارچوب توافق برجام به آن اشاره شده است، محدود کرده است. به ویژه، عملیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) بر روی چهار دوربین با قابلیت حمل اتمی و سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم ممکن است تعطیل شود، به‌ویژه پس از اینکه خرابکاران اسرائیلی این سایت را در ژوئن سال گذشته هدف قرار دادند. البته در شرایط فعلی این دوربین ها مجدداً در محل کار نصب شده اند اما تصاویر و اطلاعاتی را برای آژانس بین المللی انرژی اتمی ارسال نمی کنند. در عوض، در صورت موفقیت آمیز بودن مذاکرات وین، مواد دوربین آژانس به آژانس تحویل داده می شود. البته نباید فراموش کرد که در صورت شکست مذاکرات هسته ای وین، موضوع نظارت بر برنامه هسته ای ایران تا حد زیادی از بین خواهد رفت.

جنگی دیگر؟

حملات هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران و مراکز فرماندهی و کنترل و سیستم های دفاعی آن بزرگترین درگیری منطقه ای از زمان تهاجم آمریکا به عراق در سال 2003 خواهد بود. چنین اقداماتی می تواند منجر به کشتار دسته جمعی غیرنظامیان، فلج شدن تولید نفت در خلیج فارس و سایر درگیری ها در منطقه شود.

بدون شک ایران و متحدانش صدها موشک را به سمت اسرائیل هدف قرار خواهند داد. در این زمینه، خطر جنگ دیگری در خاورمیانه را نباید دست کم گرفت. از آنجایی که بخش اعظم خاورمیانه عملاً در حال بی ثبات شدن است، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است. البته باید توجه داشت که دولت ابراهیم رئیسی وقتی می گوید برای چنین حمله ای (حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران) آمادگی کامل دارد، به نظر نمی رسد متورم باشد.

در این زمینه باید توجه داشت که نه کشورهای منطقه و نه خود دولت آمریکا در موقعیتی نیستند که با خطرات و آسیب‌های جدی جنگ علیه اپیدمی ویروس کرونا و بحران‌های فراوان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه شوند. آنها با چالش هایی روبرو هستند. ایران را هم مادام العمر بخر.

بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که در حالی که هیچ همسایه ایرانی به اسرائیل اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حمله به ایران را نمی دهد، اسرائیل اقدام نظامی موثری علیه تاسیسات هسته ای متعدد ایران انجام خواهد داد. حفاظت عمیق یک چالش بزرگ است. با فرض اینکه چنین حمله ای 100 درصد موفقیت آمیز باشد، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که تنها می تواند به طور موقت برنامه غنی سازی اورانیوم ایران را به تاخیر بیندازد و آن را به طور کامل نابود نکند. بدون شک پس از چنین موردی، ایران در زمینه فعالیت های هسته ای خود قدرتمندتر از هر زمان دیگری به نظر می رسد، همانطور که در سال های اخیر پس از خرابکاری اسرائیل و ترور دانشمندان هسته ای ایران شاهد آن بوده ایم. در این میان، نباید فراموش کرد که نفوذ منطقه‌ای، توان موشکی و پهپادی ایران عملاً دست ایران را برای انتقام‌جویی شدید علیه اسرائیل و متحدان منطقه‌ای آن باز می‌کند.

هیچ آدرس بازی موثری علیه ایران وجود ندارد

واقعیت این است که کشورهای اروپایی و آمریکا در جریان مذاکرات وین تا حد زیادی فشار بر ایران را از دست داده اند. آنها با آنچه ایران توانسته است برایشان انجام دهد مواجه شده اند و نه تنها از دل بحرانی که ایران ایجاد کرده بیرون آمده اند، بلکه حتی قوی تر از گذشته شده اند. در این میان باید توجه داشت که در صورت شکست مذاکرات وین، روسیه و چین نیز نقش ویژه ای خواهند داشت.

روسای جمهور روسیه و چین، ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ، دلایل مختلفی برای بازی نکردن بین آمریکا و اروپا در شرایط کنونی معادله هسته ای ایران دارند. روابط دو کشور با آمریکا (در شرایط کنونی) به حدی بدتر شده که همکاری در هر زمینه و موضوعی برای آنها به شدت دشوار شده است.

در شرایط کنونی، روسیه و ایالات متحده با چالش های جدی در مورد نحوه عملکرد ناتو در نزدیکی مرزهای خود مواجه هستند و مسکو عملاً بیش از 90000 سرباز را در امتداد مرز مشترک اوکراین مستقر کرده است. دولت چین همچنین با چالش های مهمی از سوی دولت ایالات متحده در مورد تایوان مواجه است و مشتاق است تا آن (تایوان) را به قلمرو خود بازگرداند. در این زمینه هر دو کشور از ایران در چارچوب مذاکرات برجام حمایت می کنند.

یک منبع ایرانی به خاورمیانه گفت: «مشکل این است که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها هیچ ابزار یا مزیتی علیه ایران ندارند. اگر بتوانند تحریم‌هایی را فراتر از آنچه می‌توانند در قالب کمپین فشار حداکثری علیه ایران اعمال کنند». آنها این را به تهران تحمیل کردند، در واقع این کار را کردند و از حداقل تهدید استفاده کردند، اما آنها فقط تهدیدهای توخالی می کنند و چیزی در دستشان نیست. ترامپ این کار را کرده است.

همچنین باید توجه داشت که دولت دیگر نباید در موقعیتی باشد که با ایران، چین و روسیه عاقلانه برخورد کند. مقیاس چالش داخلی ایالات متحده فراتر از قدرت دولت بایدن است. با این وجود، بایدن در خطر بازگرداندن رئیس جمهور دونالد ترامپ و رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا (در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2022 ایالات متحده) قرار دارد. در این زمینه دولت باید به ایران امتیاز بدهد، حتی در صورت موافقت کنگره، اما و اگرهای زیادی وجود دارد.

اصرار ایران بر ضمانت دولت آمریکا و همچنین تحقیق در مورد لغو تحریم ها علیه خود، همگی درست هستند (و نه اعلامیه). در نهایت، اگر مذاکرات هسته‌ای وین با شکست مواجه شود، هم حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق ایران و هم ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کنونی، مسئول شکست خواهند بود، همان‌طور که اوباما، ترامپ و بایدن همگی در معرض دید عموم هستند. نقش مهمی در سطح بین المللی ایفا کرده است. نقش در سقوط برجام.

[ad_2]

Nigel Riley

تمرین کننده موسیقی دوستانه. گیک هاردکور توییتر. بیکن پژوه. متخصص زامبی برنده جایزه.

تماس با ما