[ad_1]
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: با پیشروی مذاکرات، برخی منافع خود را در خطر می بینند و برخی دیگر می خواهند اصول، آرمان ها یا منافع کشور و ملت را نادیده بگیرند تا به نتیجه مذاکره برسند.
هر دو تصور اشتباهی هستند و مذاکره کنندگان نباید به سراغ هیچ کدام بروند.
از صحبت ها و اقدامات اخیر مسئولان سیاست خارجی کشورمان و سازمان انرژی اتمی، به نظر می رسد با هماهنگی تصمیم گیران و مسئولان، زمینه را برای توافق در وین فراهم می کنند. مذاکرات برجامی
سخنان وزیر امور خارجه کشورمان درباره اقدام داوطلبانه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نصب دوربین در مرکز انرژی اتمی کرج و رفع محدودیت ها دو نمونه از این اقدامات و سخنان است.
اکنون که تیم مذاکره کننده برجامی کشورمان تصمیم به حل اختلاف و احیای برجام و رفع تحریم ها با حمایت همه جانبه و یکپارچه مسئولان نظام گرفته است، همه باید از این کمیته حمایت کنند. ایرادات صوری و شفاهی و رفتن به گذشته افراد و ایفای نقش متضاد آنها در شرایط کنونی نه تنها مفید نیست بلکه مضر است.
هیچ کس توقع ندارد که مصالحه برای احیای باجام و لغو تحریم ها ناقض اصول، منافع و مصالح کشور و ملت باشد. این هدف تیم مذاکره کننده نیست. تصمیم نظام رفع اختلافات موجود، احیای رگبار و رفع محدودیت ها با حفظ اصول، آرمان ها، منافع و مصالح کشور و ملت است. این تصمیم درستی است که امروز جامعه ما به آن نیاز دارد و با احتیاط و در نهایت عزت می توان به آن رسید.
نگاهی به دسته بندی مخالفان خارجی مذاکرات برجامی و مقایسه شباهت آنها با مخالفان داخلی این مذاکرات نکته بسیار قابل تاملی را نشان می دهد که می تواند عبرت آموز باشد.
تامل برانگیزترین نکته در مورد بورژوازی این است که رهبران ارتجاع صهیونیستی و عربی مخالف بورژوازی بودند و اکنون مخالف احیای بورژوازی هستند و آنها بودند که در ابتدا ترامپ را تشویق کردند که آمریکا را از بورژوازی بیرون کند. . این دقیقاً همان شیوه اداره کشور است که او در روسیه از آن استفاده کرده است.
بهانه هایی مانند اینکه چرا با نصب دوربین در تسهیلات قرض الحسنه موافقت کردید و اینکه چرا از تصویب برجامی صحبت می کنید، حتی اگر رنگارنگ و براق به نظر برسند، جوهره همسویی با مخالفان خارجی احیای برجامی و با هدف جلوگیری از رفع محدودیت های کلان است.
دلیل اصلی این است که هر دو گروه در گرفتن تایید مشکل دارند. مخالفان داخلی احیای برجام، همان تاجران تحریم هستند، البته با ماهیتی متفاوت و مخالفان خارجی برجام نیز مخالف مقتدر بودن و حل مشکلات بین المللی جمهوری اسلامی ایران هستند.
از سوی دیگر ترامپ نیز با احیای مجدد برجام و لغو تحریم ها مخالف است و هر دو گروه در این موضوع با ترامپ متحد می شوند. اگر دلیل دیگری برای صحت مسیر انتخاب شده توسط تیم مذاکره کننده با دونالد ترامپ و ترامپ خارجی بدون همسویی ترامپ در داخل وجود نداشته باشد، همین همسویی برای اثبات لزوم اتخاذ این مسیر کافی است.
[ad_2]