[ad_1]
در رفتن فارین پالیسی در گزارشی با توجه به افزایش شدید قاچاق مواد مخدر در عربستان و همچنین افزایش تقاضا برای مواد مخدر در این کشور و آمار و اسناد مختلف، عربستان را به عنوان پایتخت مواد مخدر خاورمیانه معرفی کرد. . سیاست خارجی به دنبال بررسی جنبه های دیگر این مشکل از جمله عوامل کلیدی برای عربستان سعودی بوده است.
فارین پالیسی نوشت: «کشف سه محموله بزرگ مواد مخدر در عربستان سعودی در ماه گذشته بر دامنه و عمق مبارزه با چالش مواد مخدر در مقیاس بزرگ این کشور تأکید می کند. ابتدا دولت سوریه با همکاری عربستان سعودی 500 کیلوگرم آمفتامین اعتیادآور معروف به “کاپتاگون” را کشف و ضبط کرد. قرار بود این محموله به عنوان محموله ماکارونی به ریاض، پایتخت عربستان سعودی قاچاق شود. چند روز بعد، مقامات سعودی نزدیک به 30 میلیون قرص مواد مخدر را که قرار بود در محمولههای هل وارداتی وارد کشور شود، کشف و ضبط کردند. سپس در اواسط دسامبر، نیروهای امنیتی لبنان تلاشی برای قاچاق چهار میلیون گلوله کاپتاگون به ریاض از طریق اردن را شناسایی و خنثی کردند. قرار بود این محموله در بسته صادراتی قهوه به عربستان سعودی تحویل داده شود.
به گزارش فرارو، کشف محموله های کاپتاگون در عربستان سعودی به یک اتفاق عادی در این کشور تبدیل شده است. تحقیقات نشان داده است که تبلت های کاپتاگون (تبلت های کوچکی که به راحتی تولید می شوند) به دلیل تیراژ بالا در سوریه و لبنان و افزایش تقاضا در عربستان سعودی تولید می شوند. عربستان سعودی به بازاری پر رونق برای قاچاقچیان مواد مخدر تبدیل شده است و به عنوان پایتخت واقعی مصرف مواد مخدر در خاورمیانه محسوب می شود.
تبلت های Captagon در این کشور ثروتمند عربی بسیار محبوب هستند. این قرص ها روحیه افراد را بسیار تغییر می دهد و حالت شادی را در افراد ایجاد می کند و ساعت ها آنها را بیدار نگه می دارد. اما اثرات بسیار منفی و شدیدی بر سلامت انسان دارند. بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، بین سالهای 2015 تا 2019، بیش از نیمی از محمولههای کاپتاگون توقیف شده در خاورمیانه در عربستان سعودی کشف شد. با تشدید جنگ داخلی در سوریه، استفاده از گلوله های Captagon در ابتدا در عربستان سعودی افزایش یافت. در آن زمان مبارزان از این گلوله ها برای ماندن طولانی مدت در میدان جنگ استفاده می کردند. در این زمینه برخی آمارها حاکی از آن است که در سال 2019 مجموع گردش مالی مواد مخدر تولید شده در سوریه و لبنان به پنج میلیارد دلار رسیده است.
تقاضا برای این تخصص در نتیجه رسوایی های اخیر شرکت ها در عربستان سعودی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. با این حال، این افزایش تقاضا باعث کاهش تقاضا برای سایر مواد مخدر مانند “حشیش” یا “گربه” نشده است. مسیرهای دسترسی متفاوتی برای این نوع داروها در عربستان سعودی وجود دارد. به عنوان مثال، برخی معتقدند ابتدا از افغانستان و سپس از عربستان وارد عراق می شوند. برخی می گویند مواد مخدر از طریق لبنان، سوریه یا اردن وارد عربستان سعودی می شود. اخیراً “حشیش” (شامل ماری جوانا، مواد مخدر، ماری جوانا یا حشیش) به طور گسترده به عربستان سعودی قاچاق شده است. این در حالی است که تقریبا تمام محموله های مواد مخدر از یمن به عربستان سعودی وارد یمن می شود.
Captagon اولین بار در آلمان برای درمان “آپنه خواب” و “افسردگی” ساخته شد. با این حال، این دارو در دهه 1980 ممنوع شد زیرا پزشکان به این نتیجه رسیدند که عوارض جانبی آن بیشتر از فواید آن است. در ابتدا، گروه های تبهکار در بلغارستان و ترکیه به تولید قرص های کاپتاگون ادامه دادند. در نهایت مواد مخدر به لبنان و سوریه رسید. این دارو اکنون از طریق اردن و مصر به عربستان سعودی رسیده است.
عربستان سعودی عمیقاً نگران تأثیرات مخرب داروهای جدید بر نسل جوان خود است. طبق آمار، اکثر مصرف کنندگان مواد مخدر در عربستان سعودی بین 12 تا 22 سال سن دارند و 40 درصد از معتادان در عربستان به قرص کاپتاگون معتاد هستند.
در این زمینه، عربستان سعودی علاوه بر تلاش برای جلوگیری از ورود محمولههای مواد مخدر با اقدامات مختلف، در عین حال با پرسشهای مختلفی مواجه است که نشان میدهد چگونه میتواند تقاضای مواد مخدر کند. جامعه مواد مخدر ما را که سرگرمی بسیار کمی به افراد می دهد و محدودیت های سختی را برای نسل جوان اعمال می کند کاهش دهید؟
برخی از محققین بر این باورند که کسالت (انسجام در زندگی) و محدودیت های شدید اجتماعی از مولفه های اصلی مصرف مواد مخدر در میان معتادان در عربستان سعودی است. به ویژه، آنها می خواهند انواع وسایل سرگرمی را به ویژه برای جوانان در عربستان سعودی توسعه دهند. از سوی دیگر، نظر برخی دیگر از محققین بسیار متفاوت است. او معتقد است که تغییرات اجتماعی در عربستان سعودی مانند رانندگی زنان یا برگزاری کنسرت های موسیقی در این کشور باعث ترویج نوعی جنگ فرهنگی در عربستان می شود که پیامدهای ناخواسته ای مانند افزایش مصرف مواد مخدر را به دنبال دارد. وی مدعی است که تحت تأثیر تغییرات جدید، جوانان سعودی از اصول زندگی اسلامی دور شده و به فرهنگ غربی روی آورده اند. این امر در واقع سبک زندگی جدیدی را برای آنها ایجاد می کند که مصرف مواد مخدر در آن جایگاه ویژه ای دارد.
با این حال، آمارها نشان می دهد که مصرف مواد مخدر حتی قبل از اصلاحات اجتماعی جدید که توسط دولت سعودی اجرا شده بود، بسیار زیاد بود. در همین حال، دسترسی آسان به مواد مخدر در عربستان سعودی و همچنین فقدان سرگرمی که با سبک زندگی جوانان و به طور کلی سبک زندگی سعودی ها همخوانی دارد، بحران را تشدید می کند.
راید، 28 ساله، جوان عرب است که در عربستان سعودی تحصیل کرده و اکنون منتظر تمدید مجوز اقامت خود است. او پس از بازگشت به عربستان سعودی، به شرط ناشناس ماندن با فارین پالیسی صحبت کرد تا از هرگونه تلافی مقامات سعودی جلوگیری کند.
“البته ما در عربستان مواد مخدر مصرف می کردیم. این تنها کاری است که در این کشور می توانیم انجام دهیم. در عربستان سعودی ما در شرایط بسیار سختی قرار داشتیم زیرا سرگرم نبودیم و حوصله نداشتیم. مصرف مواد برای ما عملی بود.” او گفت. بود.
مجازات قاچاق مواد مخدر در عربستان سعودی اعدام است. با این حال، در اغلب موارد، چنین مجازاتی جواب نمی دهد و در عمل گرایش افراد به مواد مخدر ضروری تر می شود. علاوه بر این، برخی ایدئولوژی ها در جامعه عربستان سعودی وجود دارند که حتی مصرف برخی مواد مخدر مانند کت را منشأ تاریخی و فرهنگی در این کشور می دانند و نه اعمال مجرمانه.
عربستان سعودی در آموزش مردم خود در مورد اثرات منفی مصرف مواد مخدر یا مقاومت در برابر همکاری قبایل و قبایل خاص با قاچاقچیان مواد مخدر با چالش های جدی مواجه است. علاوه بر این، قاچاقچیان باهوش تر شده اند و به دنبال راه های خلاقانه تری برای قاچاق مواد مخدر به عربستان هستند. به عنوان مثال، قاچاقچیان کاپتاگون، کالاهای خود را در وسایل منزل یا پمپ های آب در مسیر خود به عربستان سعودی جاسازی می کنند».
[ad_2]