[ad_1]
کارشناسان بیماری های عفونی نسبت به همه گیری آنفولانزا هشدار می دهند. در حالی که جهان اکنون در چنگال کرونا گیر کرده است و هر روز رکوردهای جدیدی ثبت می شود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، طی هفت روز، حدود 9 میلیون و 520 هزار مورد جدید ابتلا به این بیماری شناسایی شد که افزایش 71 درصدی را نشان میدهد.
روزنامه همشهری با مقدمه نوشت: در حال حاضر سه ویروس شامل سویه جدیدی به نام کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی وارد زندگی مردم شده و بیماری های تنفسی از جمله آنفولانزا کاهش یافته است؛ در اواخر سال 1378 سر آن زمان. اداره آنفلوانزای وزارت بهداشت، آنفولانزای انسانی را صفر اعلام کرد، اما امسال کاهش کمتر از 50 درصدی منجر به افزایش بروز آنفولانزا شده است و جهشهای بالقوه در سویه ویروس افزایش یافته است. نگرانی های جدی در مورد همه گیری جهانی آنفولانزا که به گفته کارشناسان مسئول وزارت بهداشت، اگرچه بیماری عروق کرونر قلب همچنان در کشور رو به کاهش است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اگرچه روز گذشته تعداد فوتیهای روزانه به ۱۹ نفر رسید، اما تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا نسبت به سال قبل در حال افزایش است. تعداد مراجعات به مراکز درمانی و آزمایشگاهها افزایش یافته و مردم با علائم رایج سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا سردرگم میشوند. از سوی دیگر نگرانی در مورد انتقال همزمان کرونا و آنفولانزا وجود دارد. اما به گفته کارشناسان فلوئور (مخلوطی از کرونا و آنفولانزا) بیماری جدیدی نیست و عوارض همزمان این دو بیماری جای نگرانی ندارد.
افزایش بروز آنفولانزا
افراد با علائمی مانند امیکرون، آنفولانزا و حتی سرماخوردگی گیج می شوند و برخی فکر می کنند که اگر فقط به پزشک مراجعه نکرده و آزمایش PCR انجام ندهند، اصول جداسازی را رعایت نکرده و به فعالیت های روزانه خود ادامه می دهند. این می تواند منجر به افزایش بیماری های ویروسی و تنفسی مانند آنفولانزا و بیماری عروق کرونر قلب شود. محمد نصر دادرس، کارشناس مسئول برنامه مراقبت از آنفولانزای وزارت بهداشت گفت: از نظر پزشکی، این بیماری ها علائم مشابهی دارند، اما از نظر پزشکی، علائم خفیف و شدید آنها را می توان ملاک قرار داد. . مردم نمی توانند این بیماری ها را به طور طبیعی تشخیص دهند».
به گفته وی، آنفولانزا اغلب با تب بالا شروع می شود و علائم دیگری را به دنبال دارد. سرماخوردگی نیز می تواند خفیف شروع شود. در Omicron، علائم بسیار متفاوت است، گاهی اوقات آبریزش بینی و گاهی اوقات تب می شود. به همین دلیل توصیه می شود ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش با توجه به علائم توصیه و تجویز شود.
وی گفت: در حال حاضر در فصل آنفولانزا و سرماخوردگی هستیم و افزایش موارد طبیعی است. این نسبت به سال گذشته بیشتر است. البته میزان بروز بیشتر از سالهای قبل از شیوع کرونا نیست.»
به گفته وی، سال گذشته مردم از کرونا می ترسیدند و برای جلوگیری از ابتلا به کرونا مشکلات بهداشتی داشتند، اما امسال رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش یافته و بیماری ها افزایش یافته است.
ترس از یک بیماری همه گیر آنفولانزای جدید
مسئولان وزارت بهداشت بیش از هر 10 تا 15 سال یک بار نگران عود آنفولانزا هستند و در مورد جهش در این ویروس می گویند: و این جای نگرانی نیست. البته، این ویروس نیز در طول قرن ها دستخوش تغییرات شدید شده است که منجر به اپیدمی یا اپیدمی جهانی شده است. هر 10 تا 15 سال این اتفاق می افتد. این ویروس تاکنون باعث چهار تا پنج بیماری همه گیر جهانی شده است و آخرین همه گیری آنفلوانزا در سال 1988 (2009-2008) تخمین زده شده است 25 میلیون عفونت و 300000 مرگ و میر در سراسر جهان را گزارش کند. البته در ایران با توجه به اقدامات مداخله ای آمار مرگ و میر و عفونت این رقم کمتر از سایر کشورها بوده است.
وی با بیان اینکه اقدامات مراقبتی، کنترلی و بهداشتی در مقابله با شیوع حاد این ویروس موثر است، گفت: احتمال شیوع سویه جدید آنفلوانزا در کشور و افزایش موارد وجود دارد. البته در حال حاضر جهش جدیدی نداریم و همان جهت های قدیمی در حال چرخش است، اما جهت های جدید زیادی در جنوب شرق آسیا و اروپا گزارش شده است که کسل کننده است و فعلا جای نگرانی نیست. مشکل دیگر وجود آنفولانزای پرندگان است که اخیراً چندین بار در کشورهای سردسیر گزارش شده و سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز مواردی را در پرندگان ایرانی گزارش کرده است. در پرندگان و حیوانات نیز، این گونههای جدید میتوانند انسانها را آلوده کرده و باعث همهگیری آنفولانزا شوند. از آنجایی که بدن انسان با این گونه های جانوری ناآشنا است، گروه های آسیب پذیر از جمله سالمندان، جوانان و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و باردار در معرض خطر بیشتری برای مرگ قرار دارند.
تاریخ مصرف واکسن آنفولانزا تمام نشده است
قاضی با بیان اینکه آیا حتی بعد از دوران طلایی واکسیناسیون هم می توان این واکسن را تزریق کرد، توضیح می دهد: اردیبهشت سال آینده هم اقدام کردند. اوج آنفولانزا در اواخر دسامبر و دسامبر زیاد است، اوج آن در مارس کوچک و در آوریل و می اوج طبیعی است. بنابراین هر بار که واکسن تزریق می شود، می تواند ایمنی را تا یک سال تقویت کند.
وی گفت: همه این شرایط مشمول واکسیناسیون هستند. زیرا 800 تا 900 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در سراسر جهان تولید می شود و بیشتر آنها توسط خود کشورهای تولید کننده استفاده می شود. کشورهای دیگر هم سهمیه دارند و ما هم این سهمیه ها را داریم که در اولویت گروه های مختلف است و همچنان ادامه دارد.
به گفته یک مقام وزارت بهداشت، نرخ مرگ و میر آنفلوانزا در جهان نیم درصد در هر هزار بیمار است و در کودکان بیشتر است. وی روش های منظم را بهترین راه پیشگیری و مقابله با شیوع و شیوع بیماری های تنفسی می داند.
کودکان، سالمندان و بیماران در معرض خطر هستند
با این حال، پیام طبرسی، عضو کمیته علمی مقابله با کرونا وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا در ماههای اخیر را به دلیل فصل سرما افزایش نیافته و آن را «خطرناک» دانست. وی افزود: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در کشور در سالهای قبل از کرونا هنوز به سطح بیماری نرسیده است و در فصل ابتلا هستیم، امیدواریم این وضعیت ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به جهش های شبه آنفولانزا در ویروس کرونا گفت: جهش های آنفولانزا بسیار خاص و کوچک است و هر ساله اتفاق می افتد. البته، جهش در ویروس آنفولانزا، اگر با بسیاری از ویروسها، از جمله ویروسهای انسانی و حیوانی ترکیب شود، میتواند خطرناک باشد و میتواند باعث اپیدمی شود که قبلاً ندیدهایم.»
وی با اشاره به نگرانی از شیوع فلورونا (ترکیبی از آنفولانزا و کرونا) در کشور گفت: این پدیده جدیدی نیست و سال گذشته همزمان موارد ابتلا به کرونا و آنفولانزا شناسایی شد. .
به گفته وی، افزایشی در تعداد بیماران بستری در بیمارستان به دلیل آنفولانزا مشاهده نشده است.
[ad_2]